miercuri, 12 mai 2010

Ce poţi să faci în weekend în oraşul nostru ? Pe lângă faptul că asta ar putea ţine loc de ,,întrebarea săptămânii “ în ziarul nostru, ar putea fi şi un subiect de reflecţie pentru tineri şi nu numai.
Pentru că, la drept vorbind, nu prea ai ce să faci în orăşelul nostru drag. Încerc să mă pun în situaţia unui tânăr de 20 de ani, care ar vrea să meargă într-un loc civilizat pentru a se întâlni cu prietenii şi să se distreze. Păi să ne gândim: discoteci ?... Neah ! Singura care ar vrea să fie cu pretenţii de aşa ceva, arată jalnic, în ciuda schimbării de nume şi a reclamelor ce trâmbiţează o aşa-zisă renovare ! Dar, desigur, când eşti tânăr nu mai contează aşa de mult amănuntele când nu ai de ales în materie de distracţie…Tot ce contează e ,,să cânte muzica, să curgă băutura şi să dansează fetele”. Altă variantă de distracţie ar fi să ,,te dai cu maşina” pe centru. Asta dacă ai cu ce şi dacă mai ai loc! Pentru că dacă n-ai o maşină ,,şmecheră” care să atragă privirile cunoscătorilor şi mai ales ale fetelor, mai bine stai acasă, liniştit şi te uiţi la Formula 1. Pentru că altfel rişti să-i încurci pe ceilalţi care ,,au cu ce”, au potenţial şi chiar vor să ştie lumea de asta. Şi nici n-ar fi chiar plăcut să-ţi mai strici şi maşina degeaba prin gropile ,,plantate” şi întreţinute cu grijă aproape părintească de cei de la ,,drumuri”.Teatru, film, plimbări romantice în parc ? Hmm ! Mulţi ar spune: ,,Ce-ai, bă! Eşti prost ?” Care teatru ? Care film ? Care parc? Astea nu mai ,,e” la modă acum ! Pe lângă faptul că nu există aşa ceva, internetul ţine loc de toate astea. Întâlnirile romantice au loc pe ,,mess” sau chiar la domiciliu, direct. Şi nu trebuie neapărat să fie şi romantice….În cele din urmă, te poţi mulţumi şi cu acesta din urmă (de internet zic). Când merge! Sau, varianta extremă, când chiar nu ai de ales şi eşti plictisit poţi să asculţi una din vocile de la radio (nu ştiu cum îi zice, dar ştiu că e singurul din oraş), oricare ar fi ea… No offense, man ! It’s a joke, you know ! A fost o vreme când am avut în oraş o bucăţică de Las Vegas, un minicazinou. S-a ales demult praful şi de ăsta, semn că până şi pe interlopi i-a lovit criza, ceea ce chiar e nasol!
No, apoi m-oi duce să pun capul pe perina mea că m-am distrat destul pe-aici ! Sunt un ,,moş” depăşit de timpurile astea moderne, nu mai sunt ,,trendy”, vremea mea s-a dus. Mă găsiţi pe o bancă în parcul ,,care este”, distrându-mă copios numărând firele de iarbă!...........

Viorel Dodan
19.03.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu