miercuri, 12 mai 2010

Comentariul săptămânii 10.09-16.09.2008

O nouă Revoluţie la Timişoara! Urlă ziarele şi televiziunile că o echipă de fotbal a fost depunctată, ceea ce a iscat mişcări de stradă într-un oraş-bastion al Revoluţiei române.
Din postura de trăitor al acelor vremuri şi participant la Revoluţie, consider că este o mare ruşine pentru presa din România, şi o jignire pentru poporul român să poată fi asociat cu această mare mizerie din fotbalul românesc . Nu este posibil să asociezi un fapt istoric major, de o însemnătate majoră, cu mafia din fotbalul românesc. La revoluţie au murit oameni pentru un crez, pentru libertate, fără a se gândi la viaţa lor…Pe când aici e vorba de nişte indivizi care îşi văd ameninţate doar propriile buzunare şi interese. E vorba de un Marian Iancu, care atunci când i-a fost lui bine s-a bătut prieteneşte pe spate cu ,,Naşul”, iar acum îl acuză de corupţie. E vorba de aceeaşi mizerie pe care o vedem zilnic în fotbalul românesc, sub atenta supraveghere a ,,naşului” Sandu. Cei care au văzut filmul ,,Naşul” ştiu că personajul interpretat magistral de Marlon Brando, degaja un fel de distincţie şi eleganţă chiar dacă era capul unei familii mafiote. Acest apelativ i-a fost adresat lui Mircea Sandu de cei care nu mai conteneau cu pupincurismul şi linguşelile, aşa că s-au gândit să-l răsfeţe cu această adresare:,,Naşule! Eşti mare, dom’le! Săru’ mâna!”….Iar acesta, în marea lui aroganţă (sau prostie) a acceptat, considerând că-l merită….Dar ce ,,degajă” acest ,,naş” de la Federaţie?….Ce anume degajă el sau acest Marian Iancu? Sau mulţi alţii asemenea lor? Poate doar miros de corupţie şi şantaj. Un miros pestilenţial de nesimţire şi tupeu clădit pe grămezi de bani de provenienţă dubioasă. Dar mai ales o mare ignoranţă, ascunsă sub o spoială de ştiinţă de carte….A spune că, pentru aceste motive de natură pur materială a unor îmbuibaţi, se declanşează o ,,nouă revoluţie” este o adevărată blasfemie şi o lipsă de respect pentru cei care au murit atunci pentru ca astăzi unii să poată să se exprime liber.
Înţeleg frustrarea şi revolta acelor suporteri, total dedicaţi echipei lor, dar consider că s-au lăsat manipulaţi în acest joc murdar, ei nefiind decât o masă de manevră a unora care se închipuie ,,cineva” pe lumea asta.

Viorel Dodan
05.09.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu