miercuri, 12 mai 2010

Comentariul de weekend 18.04-20.04.2008

Suntem în postul Sfintelor Paşti şi se cuvine ca în această perioadă fie care dintre noi să ne curăţăm inima şi sufletul, să ne împăcăm cu ni înşine şi unii cu alţii.
Această perioadă, care ar trebui să fie una a înălţării spirituale prin purificarea minţii şi a trupului de relele de peste an, coincide, din nefericire, anul acesta cu campania electorală. Care campanie aduce cu sine orice altceva, numai împăcare şi linişte nu ! Vor curge râuri de cerneală şi se vor emite valuri de unde radio-tv. despre această goană după deşertăciunea vieţii, puterea. În căutarea ei, în goana ei după cele lumeşti, trecătoare, natura umană, nu mai ţine cont de cele sfinte, veşnice,. Cei care au stabilit această dată a desfăşurării alegerilor, ar fi trebuit să ia în calcul, cred eu, şi faptul că desfăşurarea campaniei electorale va fi chiar în această perioadă a Sfintelor Paşti şi în consecinţă, ca nişte buni creştini ce se presupune că sunt, ar fi trebuit să aleagă altă perioadă. Postul Paştelui ar fi trebuit să rămână aşa cum îl ştim şi cum îl dorim cu toţi creştinii: unul liniştit, luminos, prilej de meditaţie a noastră la nemurirea sufletului şi la împăcarea cu Dumnezeu. Dumnezeul pe care-l invocăm cu ipocrizie când vrem să fim ajutaţi şi nu mai avem cui să cerem ajutorul aici pe pământ. Dumnezeul pe care îl ignorăm cu bună ştiinţă când ne luptăm unii cu alţii pentru faimă, avere şi bani. Odată pe an, noi toţi creştinii, avem ocazia unică să ne curăţăm de toate păcatele ,,cu voie sau fără de voie”, de ipocrizia, minciuna şi egoismul cotidian şi măcar acum să fim mai buni, mai toleranţi şi mai deschişi la suflet. Simpla declamare a unor principii religioase, fără a fi cu adevărat convinşi de ele, este un păcat mai mare decât necunoaşterea lor.
Noi, oamenii egoişti şi infatuaţi, nu vom înţelege niciodată totul e efemer pe pământ şi că numai Dumnezeu e veşnic! Trăim după principiul ,,Carpe diem”, vânăm himere şi iluzii deşarte uitând de noi înşine, îndepărtându-ne tot mai mult de Dumnezeu…….Până când ?.....

Viorel Dodan
17.04.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu