miercuri, 12 mai 2010

Comentariul de weekend 13.06-15.06.2008

Politică şi fotbal

Suntem într-o perioadă în care, pe toate canalele media, politica se împleteşte cu fotbalul. Şi nu se putea să ,,ratăm” acest subiect, încă fierbinte la noi în oraş. Mai ales că, în această perioadă, peste tot în politică se vorbeşte doar despre fotbal, cu cuvinte din fotbal, cu limbaj din fotbal…
Poate că asta explică faptul că dl. Ghinioiu spune că, acum în turul doi, se pleacă de la 0-0. Greşit, d-le primar! Nu se pleacă deloc de la 0-0 ! Ba chiar aş putea spune că dvs. sunteţi într-o ,,suspectă poziţie de ofsaid”, pe care ,,arbitrul” şi ,,suporterii”, cetăţenii oraşului au sancţionat-o deja prin acordarea votului în primul tur. Aceştia au hotărât să nu mai tolereze ,,faulturile” repetate la adresa legii şi a administraţiei. Aşa că, pe 1 iunie, v-au dat un ,,galben”, iar la 15 iunie îl veţi primi şi pe al doilea. Ceea ce duce obligatoriu la ,,cartonaş roşu”, deci eliminarea de pe teren şi din primărie. Pe tot timpul ,,jocului” la primărie aţi comis o mulţime de ,,henţuri” pentru care nu aţi fost sancţionat pentru că ,,observatorul” a fost de partea dvs. şi a închis ochii la acestea. Aşa cum a închis ochii şi la mulţimea ,,blaturilor” făcute în mandatele dvs. Aţi fost ,,fluierat” şi înjurat de spectatori, dar asta nu a contat, pentru că aveaţi prime de joc, de victorie şi de obiectiv foarte consistente. Plus alte comisioane de la ,,adversari” dacă ,,trânteaţi” un meci. Pentru a le păstra v-aţi ,,transferat” la diferite echipe în aceşti 18 ani, dar nicăieri nu aţi dat randamentul aşteptat şi nu aţi ,,înscris” decât puţine goluri, şi acelea în proprie poartă. De data însă, nu mai ţine! Se vede treaba că arbitrii şi-au dat seama că aţi ,,simulat” de prea multe ori că sunteţi ,,faultat” şi au hotărât să vă elimine din joc. Ca să nu mai vorbim că însuşi ,,antrenorul” echipei de partid portocaliu e nemulţumit de prestaţia dvs. şi a hotărât să nu vă mai ,,selecţioneze” pentru încă un mandat. V-a lăsat să jucaţi până la capăt, chiar dacă la un moment dat, când eraţi ,,accidentat”, aţi făcut semnul de schimbare. Acesta v-a făcut semn disperat să continuaţi, că nu are cu cine să vă înlocuiască pe postul dvs. V-au administrat în zadar ,,susţinătoare de efort” şi v-au tratat cu ,,kelen” pentru a vă mai ţine pe teren, dar ,,oboseala” şi vârsta şi-au spus cuvântul. Aşa că, neavând încotro, staff-ul echipei v-a scos în afara terenului de joc şi v-au trimis la vestiare. Ceea ce e mai trist, e că nici măcar nu veţi avea parte de vreun meci de retragere, aşa cum i s-ar cuveni unui jucător vechi pe terenurile de partid şi de stat. Mai ales că, aşa cum se întâmplă în fotbal dar şi în viaţă, în timp ce dvs. mergeţi la ,,vestiare”, priviţi cum altul mai bun şi mai tânăr se încălzeşte pe margine aşteptând să vă ia locul.
În concluzie, dle. primar, noi suporterii suntem dezamăgiţi de jocul dvs. şi vă sfătuim să acceptaţi înfrângerea cu demnitate. Chiar dacă pentru dvs. nu vor mai urma alte ,,meciuri”, se ştie că pentru orice jucător, oricât de bun sau slab ar fi în cariera sa, vine şi acel moment inevitabil al retragerii din activitate. ,,Suporterii” vă vor judeca pentru modul cum aţi jucat în toată cariera dvs. şi poate că veţi regăsi fotografia la categoria ,,foşti mari jucători” de pe vreun panou de la intrarea în Primărie.
Ole! Ole! Ole! Ghinioiu nu mai e!... Nici (în) PD-L !

Viorel Dodan
11.06.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu