miercuri, 12 mai 2010

Comentariul saptamânii 11.03-17.03.2008

Săptămâna trecută, parlamentarii noştri s-au învrednicit să adopte, în sfârşit, legea votului uninominal. O fi bine, o fi rău, nu ştim că nu ne-a spus nimeni ! Vom vedea pe pielea noastră, ca de obicei ! Cu toate că până acum toate partidele ţipau că doresc acest tip de vot, acum s-au trezit că nu ştiu ce probleme ar fi cu asta.
Sincer, nici nu prea mă mai interesează să cunosc amănuntele cu privire la acest fapt. Poate când va veni momentul, mă voi informa şi voi vota în cunoştinţă de cauză. Ceea ce mă interesează acum, e că toate partidele au făcut un pact în problema educaţiei, ceea ce mi se pare într-adevăr un lucru deosebit şi foarte rar în peisajul politic românesc actual. Adică e de bine ! Sub patronajul Preşedinţiei, la Palatul Parlamentului s-au pus bazele unui plan de acţiune de perspectivă în domeniul educaţiei. Prin aceasta se doreşte fixarea unui set de reguli şi principii care să fie respectate indiferent de partidul care va veni la putere. La nivel declarativ, asta sună într-adevăr foarte frumos, chiar surprinzător de corect şi realist.
De ce nu s-au gândit mai demult ? De ce tocmai acum ? Nu mai contează ! Bine că le-a venit şi lor mintea cea de pe urmă. Şi dacă, într-adevăr acest pact va fi şi respectat, atunci poate că nu e totul pierdut şi că mai e o şansă pentru România. Să fie oare prea frumos ca să fie şi adevărat ?

Viorel Dodan
09.03.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu