miercuri, 12 mai 2010

Comentariul de weekend 09.05-11.05.2008

Despre ce mai putem vorbi acum în iureşul electoral ? Mai contează că azi este 9 Mai, că pe 9 MAI 1877, Parlamentul ţării proclamă „Independenţa de stat absolută a României” şi că, profitând de o conjunctură politică favorabilă,cu unanimitate de voturi, decizia primeşte consacrarea oficială ?
Câţi dintre românii obişnuiţi mai ştiu ce înseamnă acest moment sau pe câţi îi mai interesează ? Eventual, unii vor spune că e Ziua Europei. Asta datorită unei propagande care pune această zi a Europei mai presus de cea a Independenţei. Şi care Europa ? Europa care, după ce ne-a tras de mână să fim încă o stea pe steagul ei, acum ne face vinovaţi pentru toate relele din ţările ei? Europa birocraţilor de la Bruxelles ? Nu sunt un militant ,,anti-U.E”, m-am bucurat pentru această mare realizare a ţării noastre. Dar constat ca oricare român, că acestă intrare forţată în hora de steluţe galbene nu prea ne face să cântăm acea ,,odă a bucuriei” ci mai degrabă o doină de jale ….Dar, mă rog, poate că nu se cuvine să vorbim urât în astfel de zi mare pentru România. Mai bine să vorbim frumos despre campania electorală! Ce ziceţi? Că doar avem motive. De aceea vreau să laud iniţiativa d-lui Primar de a aduce în oraşul nostru atmosfera de pe plajele din Copacabana ! Alături de ghivecele cu flori ornamentale de pe centru, o plajă, chiar şi privată dacă ar fi, ar da bine în peisajul urban. Pentru că la asta mă pot gândi când văd nisipul ce zace de atât timp în centrul oraşului. Poate că dl. Primar, sfătuit poate de consilierii săi, a hotărât că pavarea zonei centrale ar fi prea banală. Aşa că, s-o fi gândit să ne dea nouă, cetăţenilor iubiţi motive de bucurie prin aducerea unei bucăţi de plajă chiar în buricul târgului.
Aşa s-ar putea explica faptul că, deşi a promis că lucrările se vor termina înainte de Paşti, acestea îşi aşteaptă şi acum rândul la execuţie. Numai că, nu ne-a spus în ce an şi care Paşti: al Blajinilor sau al Cailor…
Dragi râmniceni ! Vamos a la playa ! La playa de Copaca…Râmnic ! Şi dacă suntem cuminţi şi votăm frumos, ne ,,trage” dom’ Primar şi un ocean mai mic în zonă! Aşa, să moară toţi duşmanii ! Care este! S-auzim de bine!
(Şi uite-aşa am vorbit de istorie şi prezent într-o singură zi)
Viorel Dodan
08.05.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu