miercuri, 12 mai 2010

Comentariul săptămânii


Cioacă!....Florea Cioacă!......Personaj din folclorul atât urban dar şi rural al ţării noastre! Am auzit cu toţii despre acest personaj imaginar şi am făcut referire la el fiecare din noi când nouă sau altcuiva ne merge bine sau când problemele nu ne deranjează.
Despre el se spune că în momentele grele se autosugestionează invocând o durere intr-o anumită parte sensibilă a corpului .După câte văd, tot aşa pare că procedează şi Cioacă cel real. Acuzat de crimă, acesta din urmă are o atitudine de star hollywood-ian căruia i se aşterne la picioare covorul roşu. Zâmbitor, volubil dar un pic dezamăgit că a avut o zi ,,naşpa” la un moment dat. Şi ne arată că în afară de locul ,,acela”, îl mai doare în …ceas! Şi tot la respectivul personaj din popor ne putem gândi când vedem cum reacţionează toţi cei pentru care tocmai s-a dat avizul de urmărire penală, miniştri sau patroni de cluburi de fotbal….Aceştia din urmă, prin atitudinea lor, ne arată aproape explicit unde-i doare de urmărirea penală începută împotriva lor.
Şi iată cum unele personaje aparent fără nici o legătură între ele, sunt unite sub semnul unui personaj de banc. Pe noi însă, toată starea asta de fapt chiar ne doare!..

În….inimă !


Viorel Dodan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu