miercuri, 12 mai 2010

Comentariul săptămânii 01.10-07.10.2008

N-am mai vorbit demult despre Primărie şi despre activitatea acestei instituţii cu privire la bunul mers al urbei noastre. Le-am acordat actualilor edili, să zicem, un timp de ,,acomodare” cu noua situaţie.
După trecerea euforiei alegerilor şi liniştirea ,,apelor” în administraţia locală, a început să ne intereseze care sunt proiectele cu care vine aceasta în întâmpinarea cetăţenilor. Şi se pare că, într-adevăr, oraşul chiar se ,,pune în mişcare”. Pentru că, cel puţin la nivelul urbanisticii , al ,,cosmetizării” peisajului urban, lucrurile chiar se mişcă. În acest sens, nu putem să nu observăm şi să nu remarcăm, excelenta idee a primăriei de a amenaja acel mic spaţiu verde în zona centrală, lângă magazinul ,,Victoria”(încă îl mai putem numi aşa). Se pare că, ori cei de la ,,urbanism” din cadrul primăriei au fost schimbaţi iar cei noi s-au pus pe treabă, ori sunt tot aceeaşi, dar de-abia acum şi-au ,,descătuşat” energiile creatoare. Oricum ar fi, este o realizare deosebită la nivelul oraşului nostru, care dă un aer cochet şi modern în acelaşi timp, respectivei zone, mai ales în perspectiva renovării vechiului magazin. Tot în acelaşi plan de modernizare a oraşului se pare că se încadrează şi reamenajarea parcului din zona pieţei. Se lucrează acum la refacerea aleilor parcului cu covor asfaltic, eliminându-se astfel vechiul aspect îmbătrânit şi sordid al acestuia. Nu pot decât să ne bucure aceste realizări ale actualei administraţii, care vrea să facă uitată în cât mai scurt timp ,,era glaciară” în care am trăit până de curând. Se pare că noii edili ai oraşului au înţeles că aspectul unui oraş începe de la aceste detalii aparent minore, dar care au un rol important în aspectul de ansamblu al unui peisaj urban modern.
Departe de a fi o ,,odă” adusă noilor chiriaşi de la primărie, nu putem să nu constatăm că, cel puţin până acum, aceştia vor şi chiar încearcă sa facă ceea ce ne-au promis în campanie, iar acesta poate fi un bun început. Să nu le fie de deochi!

Viorel Dodan
29.09.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu