miercuri, 12 mai 2010

Comentariul săptămânii 15.04-21.04.2008

Quod erat demonstrandum !

Ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat, ceea ce trebuie demonstrat s-a demonstrat! Ministrul Cioroianu şi-a dat demisia! Se întrerupe astfel şirul gafelor de tot felul cu care deja ne obişnuisem din partea lui.
Tragica moarte a românului Crulic într-o închisoare din Polonia, a pus capac răbdării premierului. Acesta, deşi a fost cel mai puternic susţinător al său, n-a mai avut încotro şi i-a acceptat demisia. Toată această tevatură creată de respectivul demnitar, îi dă ,,apă la moară” lui Băsescu care va avea acum satisfacţia de a i se da dreptate în privinţa tergiversării numirii lui Cioroianu în funcţie. Chiar dacă ,,din punct de vedere tehnic” nu a avut vreo vină, chiar dacă, aşa cum spune, pe masa lui nu a ajuns niciodată vreun memoriu de la respectivul aflat în închisoare, această din urmă întâmplare nu mai putea să nu aibă astfel de urmări. Asta dovedeşte, odată în plus, că politica externă a României, reprezentarea României în lume, este dată pe mâna unor ageamii, unor ,,necalificaţi” în domeniu. Aceştia, intitulându-se cu emfază ,,ambasadori”, ,,consuli”, etc. Să mai vorbim despre aceste lucruri cu astfel de oameni ? Oameni care preferă ,,căldurica” funcţiilor departe de ţară, în locul unei implicări active şi profesioniste în meseria pe care şi-au ales-o ? Nu cred că mai poate fi vorba de aşa ceva!
Cioroianu va rămâne ceea ce a fost dintotdeauna: un istoric, un profesor de istorie. Unul cu ceva sex-appeal la doamne şi domnişoare, dar atât. Iar în C.V-ul lui va fi scris pentru eternitate ,,fost ministru de externe al României”. Pe o perioadă foarte scurtă şi foarte săracă în realizări, aşa că istoria nu-l va consemna cu ceva deosebit în filele ei….


Viorel Dodan
14.04.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu